fbpx

IPEC הדרך לשלמות

IPEC – הדרך לשלמות | ראיון עם עדי שאנן מאת דרורית גבעול | May 5, 2011

שיטת אייפק מנסה לפתור בעיות כמו אלרגיות, רגישויות וקשיים רגשיים – נפשיים בעזרת "מבחן השרירים", המבוסס על ההנחה שהגוף שלנו זוכר דברים שאנחנו שכחנו מזמן. השיטה, המשלבת את עקרונות הרפואה הסינית עם ידע מצטבר מתחומי הריפוי השונים, מציעה פתרונות לבני אדם בכל הגילאים וגם לעוברים.

אם כבר השלמתם עם העובדה שעד סוף ימיכם תצטרכו לסבול מאלרגיות, מבעיות נשימה, מבעיות עור, ממערכת עיכול חולנית או מבעיות נפשיות, כדאי שתחשבו שוב.

אייפק (IPEC), שיטת טיפול הוליסטית, שאינה כוללת שימוש בתרופות ומסתמכת על שיטות אבחנה מיוחדות במינן, מציעה פתרון לסוגים רבים של בעיות בתחום הפיזי והנפשי כאחד.

השיטה מתבססת, בין השאר, על תגליותיה של דווי נמבודריפאד, ד"ר לתזונה ומומחית לכירופרקטיקה ולרפואה סינית, שמצאה דרך לטפל באלרגיות עד להיעלמותן המוחלטת, תוך שימוש במגע ובנקודות דיקור (אקופונקטורה) ספציפיות, בזמן שהמטופל מחזיק בידו את החומר שאליו הוא אלרגי.

ד"ר אורי קניג, פסיכולוג קליני החי בקליפורניה, התוודע לשיטת נמבודריפאד וחיפש דרכים לשלב בה פסיכולוגיה. בשנת 1997, עת פגש בעדי שאנן, מטפל ישראלי, מאסטר ברפואה סינית, החל תהליך מואץ של פיתוח גישה טיפולית שלמה שתוצאתה הייתה שיטת אייפק – Integrated Physical Emotional Clearing, ובעברית: ניקוי משולב של גוף ונפש, שמטפלת בבעיות רגשיות ונפשיות, ולא רק ברגישויות של הגוף. בנוסף, בניגוד לשיטת נמבודריפאד, שבה אפשר לטפל בכל פעם רק בגורם אלרגני אחד, בשיטת אייפק ניתן לטפל בכמה רגישויות בטיפול אחד, דבר שמקצר משמעותית את תהליך הטיפול.

בדומה לתפיסה של הרפואה הסינית, אייפק רואה את האדם כמערכת שבה קיימת זרימה מתמדת של אנרגיה. גם המטפלים בשיטת אייפק מתייחסים בכובד ראש למערכת המרידיאנים, אותם ערוצים שבהם זורמת אנרגיית החיים, וגם הם מייחסים את רוב הבעיות לחסימות באותה מערכת.

איך נוצרת אלרגיה

על פי השיטה, תופעות של רגישות יתר מתרחשות כשחומר שאנחנו אלרגיים אליו יוצר חסימה במרידיאנים. חסימה כזאת גורמת להפרת האיזון בגוף, וכשהיא קיימת לאורך זמן, היא מחלישה אותנו. במהלך הטיפול משתמשים בנקודות הדיקור הסיניות כדי לפתוח את החסימות ולחזק את האיברים הפנימיים, ובו בזמן חושפים את המטופל למגע עם החומר האלרגני. בדרך כלל, טיפול אחד מספיק כדי שהגוף יקבל את החומר בלי לפתח תופעת לוואי.

עדי שאנן, המלמד את השיטה בארץ משנת 1998 ומפעיל מרפאות לטיפול בשיטת אייפק (בתל-אביב, בחיפה ובפרדס חנה), סיים תואר שני ברפואה סינית בקליפורניה. אחר כך התמחה בשיטת נמבודריפאד. הוא עבר אצלה קורסים והחל לטפל בארץ על פי השיטה. בקיץ 97' חזר לקליפורניה לפגוש את ד"ר קניג והחל לפתח ביחד איתו אותו את העקרונות של שיטת אייפק. השניים החלו להעביר סדנאות למטפלים ולפסיכולוגים ולצבור ניסיון לא מבוטל.

"רגישות או אלרגיה מוגדרות על ידנו כמצב שבו הגוף מגיב בצורה מוגזמת או מיותרת למפגש עם גורמים פיזיים או רגשיים", מסביר שאנן. "אלה יכולים להיות חומרים שונים, שנמצאים בסביבתנו כמו מזון, בעלי חיים, גורמי מזג אויר, כימיקלים, אבק, צמחים וחומרים שהגוף עצמו מייצר, אבל גם רגש, מחשבה ואפילו אנשים".

לפי שאנן, לרגישויות הללו יש שלוש סיבות עיקריות. "רוב האלרגיות והרגישויות נוצרות על רקע רגשי", הוא מסביר. קחו לדוגמה ילד שאוכל קורנפלקס בחלב ולידו מתרחשת סיטואציה שלילית, כמו ריב של ההורים, נזיפות או בשורה רעה. הילד נכנס למצוקה, והמוח שלו מקשר אותה אוטומטית עם החלב, למשל ומקדד את החלב כגורם מזיק. מאותו יום, גופו יגיב לחלב ברגישות או יפתח אליו אלרגיה מלאה.

הסיבה השנייה לרגישויות היא גנטית ועוברת אלינו בתורשה מאחד ההורים או משניהם, והשלישית, מופיעה על רקע של חשיפת יתר לחומרים מסוימים. אם למשל, אכלנו כמות גדולה מדי של פרי מסוים או אכלנו מזון מקולקל, הגוף יפרש  זאת כהתקפה שהוא צריך להתגונן מפניה, מה שיתבטא באלרגיה שתופיע ברגע שניחשף שוב לאותם החומרים, גם אם בכמות מזערית.

אבחון בעזרת "מבחן השרירים"

כדי לטפל באלרגיות וברגישויות צריך קודם כל לדעת אילו חומרים או מצבים נפשיים מביאים להתפתחותן. שיטת האבחון שבה משתמשים המטפלים באייפק נקראת קינסיולוגיה או "מבחן שרירים". "מדובר בדרך להתחבר אל המוח הלא-מודע ולדלות ממנו מידע שאינו זמין בחלק המודע של המוח" שאנן מושיב אותי ומניח בידי השמאלית מבחנה עם תמצית של חומר החשוד כמעורר אלרגיה. אני מושיטה את ידי הימנית קדימה בגובה הכתף, ושאנן לוחץ עליה. אם היא נשארת באוויר, סמן שאין רגישות לחומר; אבל אם היא צונחת למטה, זה מעיד על רגישות-יתר או אלרגיה.

המבחנה שביד שמאל מייצגת בכל פעם חומר שונה, וברוב הפעמים ידי הימנית נשארת באוויר, עד שלפתע היא צונחת. אנחנו בודקים את התווית שעל המבחנה ומגלים שהיא מכילה בצל, ירק שאליו אני אלרגית מגיל עשר. תופעה דומה מתרחשת כשאנחנו מגיעים לשוקולד, שתמיד מצליח לגרום לי צרבת.

אבחון של בעיות נפשיות בעזרת קינסיולוגיה נעשה בעזרת משפטים חיוביים שהמטופל אומר או כותב על פיסת נייר, כמו "אני רוצה לחיות" או "אני בסדר עם עצמי למרות ש…". ושוב, כשהזרוע נופלת סימן שיש בעיה. האבחון באייפק כולל גם מילוי שאלונים הקשורים לעבר, למחלות, ליחסים עם הסביבה, לחומרים שאיתם אנו באים במגע ועוד. המטרה היא לקשר בין סימפטומים לגורמים, וקודם כל להבין מה גורם לאותן תגובות של הגוף והנפש. דרך נוספת להשתמש במבחן השרירים היא על ידי הצגת שאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא. אם היד חזקה, התשובה היא חיובית. אם היא נחלשת, התשובה היא שלילית.

מה הקשר בין התנהגות השרירים לאלרגיות או למצוקות נפשיות?

שאנן: "המוח האנושי הוא מכונה מופלאה שקולטת כמויות אינסופיות של מידע, ומאחסנת אותו בזיכרון המודע או הלא -מודע. בניגוד לזיכרון המודע, שמדחיק את הדברים הלא נעימים ומייפה את ההיסטוריה, הזיכרון הלא-מודע, שנשמר ברמת התא, אינו סלקטיבי. דברים שנשמרים בזיכרון הפנימי מילדות יכולים להשפיע על מהלך חיינו גם אם כבר מזמן "שכחנו" אותם. ההנחה הבסיסית שלנו היא, שאנחנו מושפעים מדברים שאיתם אנחנו באים במגע, ומבחן השרירים מאפשר לנו להגיע ישירות אל תת המודע ולקבל ממנו מידע מדויק".

איך אנשים מגיבים למבחן השרירים?

"בדרך כלל התגובה היא בהפתעה ובצחוק, לפעמים בלתי נשלט. לעיתים רחוקות יותר הם מגיבים בכעס או בביטול, ממש כפי שאני הגבתי בפעם הראשונה. במשך שנה שלמה התנגדתי לתוצאות המבחן, עד שנוכחתי כי השיטה פשוט עובדת, אז הלכתי ללמוד אותה, והיא השתלטה לי על חלק נכבד מחיי. היום אני מבצע מבחן שרירים לגבי חלק מן ההחלטות שאני צריך לקבל. כך בחרתי את הגן שאליו הולכים ילדיי ואפילו את שמותיהם, מיד לאחר שנולדו.

ביצוע "ניקוי רגשי / פיזי"

כל ההחלטות הקשורות לטיפול באייפק, כמו באיזו בעיה לטפל קודם, באיזו טכניקה וכמה זמן יארך כל טיפול, נעשות על-פי מבחן השרירים. "הגוף יודע בעצמו מה נכון לכל פגישה טיפולית ולכל שלב בטיפול, והוא שנותן את התשובות לכל השאלות", אומר שאנן.

מעבר למידע הרב שאפשר לאסוף על החומרים והמצבים שאליהם אנחנו מפתחים רגישויות, הטיפול באייפק יכול ללמד את הגוף לקבל את חומרים, שעשויים לפעמים להביא לו תועלת מרובה. טכניקות הטיפול מתבססות על עקרונות הרפואה הסינית, וכוללות תיפוף על עמוד השדרה, גירוי נקודות אקופונקטורה בעזרת מכשיר עיסוי חשמלי (דיקור במחטים אינו נחוץ), ושימוש בכלים אנרגטיים שונים, שהבולט ביניהם הוא ה- TLC, כלי טיפולי "מטוכיין" (שעבר תהליך "טאכיוניזציה"). לכל טיפול יש נושא – אלרגן כלשהו, איבר, חיידק, נגיף, פטרייה,נושא רגשי (ראה להלן) או כל נושא אחר, אליו מכוון הטיפול, שבא "לתכנת מחדש" את המוח וללמד את הגוף והנפש דפוס פעולה חדש ומשופר להמשך החיים

איךמטפלים בבעיות רגשיות בעזרת אייפק? 

"אנחנו מבצעים "ניקוי רגשי" למשפטים חיוביים כמו "אני רוצה לשחרר את הפחד", "אני סולח לאבא שלי" וכדומה, על ידי שימוש בטכניקות ובכלים שונים לפתיחת חסימות ספציפיות שיוצרות קיבעונות מיותרים בדפוסי ההתנהגות של הווייתנו. הרגשות השליליים שנצברו בפנים "נמשכים" החוצה, והאנרגיה החיובית מתחזקת. הטיפולים הרגשיים הם ארוכים יותר, ואנחנו משתמשים גם בטכניקות של דמיון מודרך, כתיבה ועוד".

איך יודעים אם הטיפול עובד?

"בסוף כל טיפול בודקים אם היד התחזקה במבחן השרירים. אם כן, הטיפול הסתיים בהצלחה. אם לא, ממשיכים עד שהיד מתחזקת. ביממה שאחרי הטיפול, מפנים הגוף ומטמיע את השינוי האנרגטי שחל בטיפול ומיישם אותו ברמות הפיזית, הכימית, העצבית, הנפשית והרוחנית".

אתם נעזרים גם בתמיסות הומיאופתיות?

"כן, כדי לעזור לגוף לקבל את השינוי ולקבע אותו. את התמיסה מתאימים במיוחד למטופל, ובסוף הטיפול מניחים כמה טיפות שלה מתחת ללשונו". אגב, לדברי שאנן, בזכות מבחן השרירים אין צורך בידע מעמיק בהומיאופתיה כדי להשתמש בתמיסות הללו בדייקנות ובהצלחה.

אין סיכון כלשהו בטיפול בנשים הרות?

"אני לא מכיר סיכון כזה, ובכל מקרה שואלים את הגוף, שיודע מה נכון לו ומה מסוכן. רוב הרגישויות שטופלו אצל האם לא יעברו לעובר, במיוחד אם טופלו קרוב ככל האפשר לתחילת ההריון".

אפשר לטפל בשיטת אייפק גם בעוברים?

"בוודאי. אפשר לאבחן רגישויות שכבר קיימות אצל העובר ולטפל בהן בשלב מוקדם, כך שמאוחר יותר הוא יזדקק לפחות טיפולים ויהיה בריא יותר".

איך מבצעים מבחן שרירים לעוברים ולתינוקות? הרי אי אפשר להושיב אותם על כיסא ולבקש מהם להרים יד.

"אפשר לעשות מבחן שרירים בעזרת סרוגייט (מתווך / מחליף), וכשמדובר על עובר או על ילד קטן, בדרך כלל המתווכת תהיה האם. מגע פיזי בין הנבדק לבין הסרוגייט מאפשר את זרימת האנרגיה של הנבדק אל הסרוגייט והתשובות מתקבלות במבחן שרירים רגיל.

מה השפעת הטיפול על ילדים?

"תהליכי הריפוי אצלם מהירים יותר מאשר אצל מבוגרים, משום שהם פחות "מורעלים" מבחינה פיזית ונפשית, בעוד שהמבוגרים סוחבים איתם את הבעיות ואת שורשיהן במשך שנים רבות והם עמוסים ברעלים מן המזון והסביבה ובטראומות נפשיות מצטברות. יש מקרים שבהם נכון יותר לטפל בהורה, ובעיקר באם, כדי ליצור איזון אצל הילד".

יש רגישויות מיוחדות שמאפיינות ילדים?

"כן. ילדים רבים מפתחים רגישויות לסוכרים, לחלב, לסויה, לשוקולד, לקפאין, לביצים לעגבניות ועוד. חומרים אלה יכולים לגרום לתופעות כמו היפראקטיביות, הפרעות קשב, בעיות עור מכל הסוגים, בעיות התפתחות, דלקות חוזרות, שלשולים, כאבי בטן, נזלת, אסתמה ועוד. בקרב ילדים, כמו בקרב מבוגרים, הסיבות לחלק נכבד מהרגישויות הן רגשיות".

האם שיטת אייפק מתאימה גם לטיפול  בבעיות פוריות?

"על פי ניסיוני, אם הסיבה לחוסר הפוריות היא נפשית או נובעת מרגישויות שונות, ולא מבעיות מכאניות כמו חצוצרות חסומות או צינור זרע פגום, אפשר לטפל בהצלחה. בבעיות הרגשיות שגורמות אי כניסה להריון או קושי בשמירתו השיטה עובדת גם אם מדובר על בעיות כמו אלרגיה של האישה לזרע, להורמונים או רגישות וחולשה באיברים פנימיים מסוימים. "אייפק היא עבודת צוות של המטפל והמטופל", אומר שאנן. "בזכות מבחן השרירים, הגוף עצמו יגלה לנו את הדרך לפתרון הבעיה. האבחון הוא רק ההתחלה. העבודה האמיתית מתחילה אחריו".

היכן ניתן ללמוד את השיטה?

"מרפאת שאנן מארגנת קורסים וסדנאות ללימוד השיטה למטפלים ולמטפלים שבדרך. עד כה הכשרנו קרוב ל- 300 מטפלים. רובם היו מטפלים עוד קודם לכן – נטורופתים, אקופונקטוריסטים, רופאים, פסיכולוגים, הומאופתים ואחרים. רובם הפכו את אייפק לכלי המוביל בפרקטיקה שלהם, שכן, זהו מקצוע מדהים, יעיל ומרתק. אצלי כל יום של טיפולים הוא לימוד וחגיגה".

פתח שיחה
1
צריך עזרה?
מכללת אייפק פלוס
שלום ????
איך אנחנו יכולים לעזור לך? ????